Ir al contenido principal

Recepta de cuina: Galetones estil propi

Bones, amics....
Avui us descriuré amb pèls i senyals, com fer unes galetones estil propi.. jejeje.....
Per ser la primera vegada que les faig no em puc queixar... varen quedar d'allò més exquisides i saboroses...
Bé, doncs començarem....

1.- Pel que fa als ingredients:
Sucre Moré (100 gr)
Sucre Blanc (100 gr)
Farina Blanca (300 gr)
Anís (opcional) (1 xarrup)
Mantega (100 gr)
Llevadura (1 cullereta)
Xocolata amb llet / coco / melmelada / nous
Ous (1 )

2.- Com utilitzar els ingredients?
Hem d'intentar estovar la mantega, sia deixant-la fóra de la nevera el dia abans, o sia calentant-la uns segons al microones... un cop la tinguem estovadeta hem de barrejar-ne els dos tipus de sucre. Remenem . Un cop remenat, afegirem l'ou batut prèviament, la farina i el llevat i... opcionalment, un xarrupet d'anís que el podem substituir per qualsevol altre beguda espirituosa...
Un cop tot barrejadet hi afegim la xocolata tallada a trossets petits, o bé el coco ratllat, o bé les nous, o bé els que a nosaltres se'ns passi per la imaginació (taronja ratlladeta....)...

3.- De cara al forn
Untarem una safata del forn amb mantega o bé la folrarem amb paper de forn (personalment jo em decanto més per aquesta segona opció). Farem boletes moooooolt petites de la massa, atès que un cop comecin a fer-se les galetes aquestes boletes augmentaran considerablement de tamany (és al.lucinant el canvi que experimenten).... Pel que fa a la temperatura del forn, aquest ha de ser temperatura suau, atès que sinó se'ns cremaran..... Vigilar ja que es couen en 10-15 minuts......
Deixar-les refredar, i desmotllar-les...

4.- Conservació
Us poden durar batants dies si les poseu en una carmanyola ben tancada, hermèticament, que no us entri l'aire.. jo m'estimo més conservar-les a la nevera, ja que duen ou i amb aquestes calors.. val més curar-se amb salut!

5.- Resultat:


Comentarios

Entradas populares de este blog

Anys i anys...

Ja fa uns quans dies que ens tenim abandonats, aquest blog i jo..... "mea culpa".... atès que sempre hi ha un quelcom, un motiu per escriure. M'he proposat, en data d'avui, tornar a reiniciar els meus escrits bloggers, i fer d'aquest un mitjà més per ajudar-vos a passar una estoneta tot llegint. Des d'ara, estarem en contacte, seguidors bloggers!
CAP DE SETMANA A LA CERDANYA FRANCESA. Aquest passat cap de setmana, representant a l'entitat a la qual pertanyo, Calella Marxa, he organitzat una sortida d'alta muntanya. La última va ser al Congost de Montrebei, i atès l'éxit que va tenir aquella sortida, vaig acceptar la proposta de X.C. d'organitzar un cap de setmana a la Cerdanya Francesa, amb ascensió al Carlit ( on va tenir protagonisme el company X.C), i en la qual s'hi varen apuntar 30 socis de Calella Marxa, tots ells membres de la secció de muntanya. La sortida la vàrem programar per divendres a les 16 de la tarda, ja que la feina d'alguns dels companys no va fer possible programar la sortida pel matí. Cinc cotxes foren els que es dirigiren cap a la Cerdanya.. el Carlit ens esperava...... Amb parada tècnica a l'àrea de servei del Tunel del Cadí, on ens vàrem reagrupar, l'arribada al refugi va ser a quarts de nou del vespre, hora en la que ja ens esperaven per sopar. El refugi ( refu...

Sortida al Congost de Mont-Rebei

PRIMER DIA Després de la  tensió viscuda setmanes prèvies, arriba el gran dia. Dimarts, 31 de maig, un grup de 15 Calella-marxaires es retroba a les 6 del matí al Parkinsol per a fer un llarg camí fins a Pont de Montanyana. Encenem motors dels tres vehicles que ens portaran als peus del congost, acordant que farem aturada a la Panadella. A les 10:30 hores arribem al aparcament de la Masieta, porta d’entrada al Congost de Mont-rebei ; amb gran sorpresa ens trobem que és amb obres i conseqüentment  ens alliberem de pagar la taxa d’aparcament. Quedem meravellats amb les impressionants vistes, i tot just comencem a caminar.... ens esperen dos dies magnífics... Tan sols començar, a pocs metres, el camí ens permet agafar la opció d’anar per les Tarteres o bé per l’embassament; triem la segona opció.. no obstant, ambdós camins ens durien al mateix destí. Seguint les marques blanques i vermelles, creuarem el pont penjant del barranc de Sant Jaume i en 5’ minuts arribarem a les p...